برای درمان کبد چرب، پیاز را با این ماده خوراکی ترکیب کنید و هر روز مثل سالاد میل کنید!

درمان کبد چرب با پیاز: مصرف پیاز با آبلیمو می‌تواند برای کبد چرب مفید باشد، اما به تنهایی درمان قطعی نیست.

درمان کبد چرب با پیاز: مصرف پیاز با آبلیمو می‌تواند برای کبد چرب مفید باشد، اما به تنهایی درمان قطعی نیست.
در ادامه این مطلب بخش سلامت مجله خبری چشمک در مجموعه درمان خانگی با نحوه درمان کبد چرب با پیاز آشنا خواهید شد.
اما قبل از آن بهتر است با خواص پیاز به تنهایی آشنا شوید.

خواص پیاز

پیاز از جمله سبزیجاتی است که تقریبا در هر آشپزخانه ای موجود است و برای طعم دهی به هر غذایی از آن استفاده می شود.
مصرف پیاز به دلیل خواص پیاز که برای سلامتی و بدن بسیار فراوان و مفید است توصیه می‌شود اما باید دقت کنید که زیاده‌روی و افراط در مصرف پیاز نیز منجر به عوارض و مضراتی می‌شود.
پیاز دارای قند‌ها، ویتامین‌ها مانند A و C، مواد معدنی مانند پتاسیم، کلسیم و فسفر است.
در یک نگاه کلی یک پیاز متوسط (۱۱۰ گرم) حاوی مقادیر زیر است:

  • کالری: ۴۴
  • پروتئین: ۲ گرم
  • کربوهیدرات: ۳ گرم
  • قند: ۷ گرم
  • فیبر: ۹ گرم
  • چربی: ۱ گرم
  • پتاسیم: ۴% از مقدار مصرف روزانه
  • ویتامین ث: ۹% از مقدار مصرف روزانه

پیاز سرشار از ویتامین ث است که به تنظیم سیستم ایمنی، تولید کلاژن و جذب آهن کمک می کند.

ویتامین ث یک آنتی اکسیدان قوی است که از سلول ها در برابر آسیب رادیکال های آزاد محافظت می کند.

پیاز ویتامین ب، از جمله فولات و ویتامین ب۶، دارد.
فولات و ویتامین ب۶ در متابولیسم، تولید گلبول قرمز و عملکرد عصبی نقش کلیدی دارند.

در نهایت، پیاز یک منبع خوب برای دریافت پتاسیم است.
پتاسیم یک مادۀ معدنی است که به موارد زیر کمک می کند:

  • عملکرد سلولی
  • حفظ تعادل مایعات
  • سلسله پیام های عصبی
  • عملکرد کلیه
  • انقباض عضلات

پزشکان توصیه می کنند روزانه ۴۷۰۰ میلی گرم پتاسیم مصرف کنید.
پس با اضافه کردن پیاز به رژیم غذایی، پتاسیم مورد نیاز بدن را تأمین کنید.

درمان کبد چرب با پیاز

تنظیم قند خون

خواص پیاز به تنظیم قند خون کمک می کند، پس برای افراد مبتلا به دیابت و پیش دیابت مفید است.
در سال ۲۰۱۰، ۸۴ نفر مبتلا به دیابت نوع ۱ و ۲ مورد آزمایش قرار گرفتند.
نتیجه نشان داد مصرف ۱۰۰ گرم پیاز قرمز خام به طرز قابل توجهی میزان قند خون ناشتا را بعد از ۴ ساعت کاهش داد.

در آزمایش سال ۲۰۲۰، موش های دیابتی به مدت ۸ هفته غذای حاوی ۵% پودر پیاز خشک شده خوردند.
نتیجه نشان داد میزان قند خون ناشتا و تری گلیسیرید در مقایسه با گروه کنترل کاهش پیدا کرد.
شواهد نشان می دهد کوئرستین در رودۀ کوچک، پانکراس، ماهیچۀ اسکلتی، بافت چربی و کبد با سلول ها تعامل می کند و باعث کنترل قند خون بدن می شود .

افزایش تراکم استخوان

وقتی حرف از سلامت استخوان ها می شود، اول از همه به لبنیات فکر می کنیم اما غذاهای دیگر، از جمله پیاز، به قوی شدن استخوان ها کمک می کنند.
در سال ۲۰۱۶، ۲۴ خانم میان سال و یائسه هر روز به مدت ۸ هفته ۱۰۰ میلی لیتر آب پیاز خوردند.
نتیجه نشان داد آب پیاز روی تراکم استخوان و فعالیت آنتی اکسیدان تأثیر گذاشت.

در سال ۲۰۱۹، ۵۰۷ خانم (اعم از یائسه و غیر یائسه) مورد آزمایش قرار گرفتند.
نتیجه نشان داد در مجموع تراکم استخوان در کسانی که دست کم یک بار در روز پیاز می خوردند، ۵% بیشتر از کسانی بود که ماهی یک بار یا کمتر پیاز می خوردند.
خواص پیاز به کاهش استرس اکسیداتیو، بالا بردن میزان آنتی اکسیدان ها و کاهش پوکی استخوان کمک می کند.
در نتیجه، تراکم استخوان بهتر می شود.

حفظ سلامت قلب

پیاز حاوی آنتی اکسیدان و ترکیباتی است که با التهاب مقابله می کنند و میزان تری گلیسیرید و کلسترول را پایین می آورند.
در نتیجه، به حفظ سلامت قلب کمک می کنند .
پیاز مقدار زیادی کوئرستین (quercetin) دارد.
کوئرستین نوعی فلاونوئید (flavonoid) ضد التهاب و آنتی اکسیدان است که به کاهش فشار خون کمک می کند.

در سال ۲۰۱۵، ۷۰ نفر مبتلا به اضافه وزن و فشار خون مورد آزمایش قرار گرفتند.
شرکت کنندگان هر روز ۱۶۲ میلی گرم عصارۀ پیاز خوردند که سرشار از کوئرستین بود.
نتیجه نشان داد میزان فشار خون سیستولی تا ۳.
۶ میلی متر جیوه پایین آمد .
در سال ۲۰۱۴، ۵۴ خانم مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک به مدت ۸ هفته هر روز ۸۰ الی ۱۲۰ گرم پیاز قرمز خام مصرف کردند.
نتیجه نشان داد میزان توتال کلسترول و کلسترول مضر (LDL) پایین آمد .

سرشار از آنتی اکسیدان

آنتی اکسیدان ترکیبی است که جلوی اکسایش را می گیرد.
اکسایش فرایندی است که به سلول ها آسیب می زند و منجر به انواع بیماری ها مثل سرطان، دیابت و بیماری قلبی می شود.

پیاز سرشار از آنتی اکسیدان است و دست کم ۱۷ فلاونوئید دارد .
به ویژه، پیاز قرمز حاوی آنتوسیانین (anthocyanins) است.
این رنگدانۀ گیاهی از خانوادۀ فلاونوئیدهاست که باعث قرمز شدن رنگ پیاز می شود.
آنتوسیانین از بدن در برابر دیابت و برخی از انواع سرطان محافظت می کند .

در سال ۲۰۱۶، ۴۳ هزار و ۸۸۰ مرد بزرگسال مورد آزمایش قرار گرفتند.
محققان دریافتند مصرف تفریحی ۶۱۳ میلی گرم آنتوسیانین خطر حملۀ قلبی غیر مهلک را ۱۴% کاهش داد .
بر همین اساس، نویسندگان پژوهش سال ۲۰۱۹ نتیجه گرفتند که مصرف غذاهای سرشار از آنتوسیانین خطر بیماری قلبی و مرگ ناشی از آن را کاهش می دهد .

ترکیبات ضد سرطان پیاز

سیر و پیاز خطر ابتلا به برخی از انواع سرطان، مثل معده و رودۀ بزرگ، را کاهش می دهند.
در سال ۲۰۱۵، نتیجۀ ۲۶ آزمایش مورد مطالعه قرار گرفت.
محققان نتیجه گرفتند مصرف سیر و پیاز خطر ابتلا به سرطان معده را تا ۲۲% کاهش داد .

در سال ۲۰۱۴، نتیجۀ ۱۶ پژوهش روی مجموع ۱۳ هزار و ۳۳۳ نفر مورد بررسی قرار گرفت.
محققان دریافتند کسانی که بیشتر پیاز می خوردند، ۱۵% کمتر از سایر افراد در معرض خطر سرطان رودۀ بزرگ قرار داشتند .
مطالعات آزمایشگاهی نشان می دهد پیاز حاوی نوعی ترکیب سولفور است که جلوی رشد تومور را می گیرد و سرعت گسترش سرطان تخمدان را کند می کند.
فیستین (fisetin) و کوئرستین موجود در پیاز از جمله آنتی اکسیدان های فلاونوئیدی هستند که از رشد تومور جلوگیری می کنند.

درمان کبد چرب با پیاز

اکنون که با خواص کلی پیاز آشنا شدید، به یکی دیگر از فواید این ریشه مغذی اشاره کنیم.
کبد چرب از مشکلات رایجی است که بسیاری از افراد با آن دست به گریبان هستند.
برای درمان کبد چرب با پیاز به این نکات عمومی توجه داشته باشید.
برای اثر گذاری پیاز باید آن را با آبلیمو مصرف کنید و از تاثیرگذاری این ترکیب بر کبد چرب بهره برد.

پیاز دارای ترکیبات و عملکردهای زیر است:

* حاوی ترکیباتی است که به کاهش التهاب کمک می‌کنند و می‌توانند از آسیب سلول‌های کبدی جلوگیری کنند.

* حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی است که به خنثی‌سازی رادیکال‌های آزاد و کاهش استرس اکسیداتیو کمک می‌کنند.

* می‌تواند به بهبود عملکرد کبد و تنظیم سطح آنزیم‌های کبدی کمک کند.

آبلیمو نیز دارای این خواص و عملکردهاست:

* حاوی ویتامین C و آنتی‌اکسیدان‌های قوی است که به محافظت از کبد کمک می‌کنند.

* می‌تواند به افزایش تولید صفرا کمک کند که برای هضم چربی‌ها ضروری است.

* خاصیت ضد التهابی دارد و می‌تواند به کاهش التهاب در کبد کمک کند.

ترکیب این دو ماده غذایی، یک ماده طبیعی بی ضرر برای درمان کبد چرب را ایجاد می کند.

درمان کبد چرب با پیاز

چگونگی مصرف پیاز و آبلیمو برای درمان کبدچرب

* مصرف خام: پیاز و آبلیمو را به صورت خام و همراه با سالاد یا غذاهای دیگر مصرف کنید.

* آبمیوه: آب پیاز و آبلیمو را مخلوط کرده و روزانه یک لیوان بنوشید.

* سس سالاد: از مخلوط آب پیاز و آبلیمو به عنوان سس سالاد استفاده کنید.

نکات مهم در درمان کبد چرب با پیاز

* تغذیه سالم: مصرف پیاز و آبلیمو باید همراه با یک رژیم غذایی سالم و متعادل باشد که شامل میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل و پروتئین‌های کم چرب باشد.

* ورزش: انجام فعالیت بدنی منظم به کاهش وزن و بهبود عملکرد کبد کمک می‌کند.

* مشورت با پزشک: قبل از هرگونه تغییر در رژیم غذایی، حتماً با پزشک خود مشورت کنید.

توجه: پیاز و آبلیمو درمان قطعی کبد چرب نیستند و برای درمان این بیماری باید به پزشک مراجعه کرده و تحت نظر پزشک درمان شوید.

برایتان جالب خواهد بود

کاهش فوری قند خون با این نسخه ی طب سنتی

این روغن گیاهی برای تسکین درد زانو و مفاصل معجزه می کند!

با این عادات آلزایمر نمی‌گیرید!

تقویت بینایی چشم ضعیف در طب سنتی

۷ خوراکی که باعث سوزش معده می‌شود!

پرخوری عصبی یا بولیمیا و ۷ نکته مهم که باید درباره آن بدانید!

نوشته برای درمان کبد چرب، پیاز را با این ماده خوراکی ترکیب کنید و هر روز مثل سالاد میل کنید! اولین بار در مجله خبری چشمک.
پدیدار شد.

مجید عابد
مجید عابد
مقاله‌ها: 1249

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *