رنگ میوه ها و خاصیت شان: رازهایی جالب از رنگ میوه‌ها و سبزیجات که نمی‌دانستید!

رنگ میوه ها و خاصیت شان: متخصصان تغذیه به شما می‌گویند روزانه رنگین‌کمانی از میوه و سبزیجات بخورید.

رنگ میوه ها و خاصیت شان: متخصصان تغذیه به شما می‌گویند روزانه رنگین‌کمانی از میوه و سبزیجات بخورید.
این توصیه به این دلیل نیست که بشقاب غذای شما زیباتر به‌نظر برسد؛ هر رنگ نشان‌دهنده وجود مواد مغذی مختلفی در گیاهان است که بدن ما به آن‌ها نیاز دارد.
در ادامه این مطلب بخش سلامت مجله خبری چشمک به بررسی رنگ میوه ها و خاصیت شان پرداخته ایم.
تا پایان مطلب با ما همراه باشید.

مطلب مزتبط: ۱۰ خاصیت شگفت انگیز نارنگی از درمان یبوست تا کاهش وزن سالم!

رنگ میوه ها و خاصیت شان

رنگ های مختلف میوه ها علاوه بر این که زیبایی خاصی به میوه ها می دهند حاوی خواص بسیاری نیز هستند.
در حالت کلی میوه ها، حاوی پنج رنگ اصلی قرمز، نارنجی – زرد، بنفش – آبی، سفید و سبز است.
هر یک ازرنگ میوه ها نشان دهنده ویتامین، ماده یا آنتی اکسیدان های خاصی هستند.

به عنوان مثال رنگ سبز منشا ویتامین K و فولات است در حالی که میوه نارنجی و زرد، اغلب منشا بتاکاروتن و ویتامین C است.
در صورتی که این تقسیم بندی قاعده خاصی ندارد اما راهی عالی برای اطمینان از دریافت انواع مواد مغذی مورد نیاز بدن است.
متخصصان تغذیه توصیه می کنند که در بشقاب غذای خود از همه رنگ ها استفاده نمایید.

به‌گزارش نشریه پزشکی مدیکال‌اکسپرس؛ مواد مغذی موجود در غذاهای گیاهی به‌طور گسترده به‌عنوان فیتونوترینت شناخته می‌شوند.
حداقل ۵ هزار ماده مغذی گیاهی تحت عنوان فیتونوترینت‌ها یا فیتوکمیکال‌ها (مواد شیمیایی گیاهی) شناخته شده و احتمالاً تعداد بیشتری از آنها وجود دارد.

رنگ قرمز

رنگی‌است محرک و اشتهاآور.
رنگی پر انرژی که همین خصوصیات در مواد غذایی قرمز رنگ هم دیده می‌شود.
معمولا ما برای خوردن خوراکی‌هایی با رنگ قرمز بسیار راغب هستیم.

این رنگ و در واقع میوه‌ها و سبزیجات‌ قرمز رنگ علاوه بر این که افزایش‌ دهنده اشتها هستند،برای افراد کم خون و افرادی که کمبود آهن دارند بسیار مناسب است.
همچنین در درمان عفونت‌‌ها و سوختگی‌های شدید بسیار موثر است و معمولا این ‌گونه میوه‌ها و سبزیجات در درمان بیماری‌‌های ریوی،مشکلات روده (یبوست)‌ و رحم به کار برده می‌شود.
مواد غذایی قرمز رنگ بسیار پر انرژی بوده و در تقویت قلب و افزایش فشار خون و غلظت خون بسیار مفید و تقویت‌کننده روده و کبد است.

رنگ قرمز میوه‌ها و سبزیجات به‌دلیل نوعی ماده مغذی گیاهی به‌نام ”کاروتنوئیدها” (از جمله لیکوپن، فلاون‌ها و کوئرستین) است.
کاروتنوئیدها به‌عنوان آنتی‌اکسیدان شناخته می‌شوند.
رادیکال‌های آزاد به‌طور طبیعی در بدن ما به‌عنوان یک محصول جانبی از تمام فرآیندهای معمول بدن مانند تنفس و حرکت تشکیل می‌شوند، اما در اثر قرار ‌گرفتن در معرض نور UV، سیگار ‌کشیدن، آلاینده‌های هوا و مواد شیمیایی صنعتی نیز به‌وجود می‌آیند.

رادیکال‌های آزاد مولکول‌های ناپایداری هستند که می‌توانند به پروتئین‌ها، غشای سلولی و DNA بدن ما آسیب بزنند.
این فرآیند مضر، به‌عنوان اکسیداسیون یا استرس اکسیداتیو شناخته شده و به پیری، التهاب و بیماری‌هایی از جمله سرطان و بیماری قلبی کمک می‌کند.
نکته مهم این است که آنتی‌اکسیدان‌ها رادیکال‌های آزاد تشکیل‌شده در بدن ما را از بین می‌برند.

نارنجی

رنگی جذاب و سر زنده و شاداب،که در نهایت جذابیت و جلب توجه احساس ‌زدگی ایجاد نمی‌کند.
سبزیجات و میوه‌های نارنجی رنگ و کلا هر شی نارنجی رنگ در افزایش شیر مادران بسیار موثر است.
مواد غذایی نارنجی رنگ بسیار انرژی‌ زا است و محرک مناسبی برای اعصاب و سودمند برای مشکلات تنفسی و ضد سرفه،ضد آسم و سل ریوی هستند و در درمان سنگ کلیه و کیسه صفرا و بیماری‌های معده و روده موثر هستند.

رنگ میوه ها و خاصیت شان

میوه‌ها و سبزیجات نارنجی‌رنگ نیز حاوی کاروتنوئیدها هستند، اما کمی متفاوت از سبزیجات قرمز (از جمله آلفا و بتاکاروتن، کورکومینوئیدها و غیره).
اینها در هویج، کدو تنبل، زردآلو، نارنگی، پرتقال و زردچوبه یافت می‌شوند.

آلفا و بتاکاروتن در بدن ما به ویتامین A تبدیل می‌شوند که برای سلامت چشم و بینایی خوب مهم است.
ویتامین A همچنین یک آنتی‌اکسیدان است که می‌تواند قسمت‌هایی از بدن شما را که از لیپیدها (یا چربی‌ها) ساخته شده‌اند، مانند غشای سلولی هدف قرار دهد.
ویتامین A رادیکال‌های آزاد را که در اطراف غشای سلولی و سایر نواحی ساخته‌شده از لیپیدها تجمع می‌کنند، هدف قرار داده و خطر ابتلا به سرطان‌ها و بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد.

رنگ زرد

رنگی شادی‌آفرین،درخشان،زنده و محرک.
سبزیجات و میوه‌های زردرنگ معمولا اشتها آور و در عین حال مناسب برای هضم غذا می‌باشند.
میوه‌جات و سبزی‌های زرد‌رنگ تصفیه‌کننده کبد و روده‌ها و کلیه‌هاست.
این مواد غذایی در درمان بیماری‌های معده (ورم معده)‌ کیسه صفرا یبوست و فشار خون و همین طور مشکلات ریوی مناسب هستند و در تقویت غدد لنفاوی قلب موثرند و بسیار انرژی‌زا می‌باشند و محرک اعصاب.

میوه‌ها و سبزیجات زرد نیز حاوی کاروتنوئیدها و مواد مغذی گیاهی دیگری از جمله لوتئین، زآگزانتین، مزو زآگزانتین، ویولاگزانتین و غیره هستند.
لوتئین و زآگزانتین به‌ویژه برای سلامت چشم مهم هستند و می‌توانند خطر دژنراسیون ماکولا مرتبط با افزایش سن را کاهش دهند.
این عارضه منجر به تاری دید مرکزی شما می‌شود.

سبز

رنگی‌ است آرامش بخش و با دیدن این رنگ شما احساس آرامش می‌کنید و از وجودش لذت می‌برید و جالب اینجاست که همین رنگ زیبا و آرامش بخش علاوه بر این که شما را در ظاهر جذب می‌کند و شما از آن لذت می‌برید خواص درمانی بسیاری نیز دارد و برای جسمتان مفید است.
در واقع هر چیز سبزی که شما می‌بینید این خاصیت را داراست و این در مورد میوه‌ها و سبزیجات سبز رنگ نیز صادق است.
این رنگ برای افراد عصبی و نا ‌آرام بسیار مفید است.
رنگ سبز خاصیت ضد عفونی‌کننده‌ دارد و مناسب برای بیماری‌های قلبی عروقی و بیماری‌های روده‌‌ای (یبوست)‌،معده (سوء‌هاضمه،زخم معده و…)،کلیه (سنگ کلیه و ناراحتی‌های مجاری ادراری)‌، ریه (مشکلات تنفسی،آسم و …) و رحم می‌باشد.

این رنگ برای درمان زخم‌های عمیق سوختگی‌های شدید نیز موثر است.
این خواص در میوه‌ها و سبزیجاتی که سبز رنگ هستند به وفور یافت می‌شود.
تحقیقات نشان داده میوه‌ها و سبزیجات سبز رنگ خاصیت ضدعفونی‌کنندگی دارند و در هضم غذا و جذب آن موثرند.

رنگ میوه ها و خاصیت شان

میوه‌ها و سبزیجات سبز رنگ برای افرادی که از بیماری‌های عصبی رنج می‌برند توصیه شده است.
سبزیجات سبز رنگ همچنین در درمان زخم‌های عمیق و سوختگی ‌ها و بیماری‌ های ریوی و کلیوی بسیار موثر است و در بهبود بیماری‌های قلبی مصرف فراوان دارد.
مثلا جعفری دارای خواص ضد عفونی‌کننده خون و دستگاه گوارش می‌باشد.
جعفری موجب تحریک عضلات روده و رحم می‌شود و مناسب برای معده و هضم غذاست.
برگ این گیاه مناسب برای زخم‌های عمیق است و جوشانده آن مناسب برای بیماری‌های کلیوی و مجاری ادرار است.

به واقع میوه‌ها و سبزیجات سبز حاوی بسیاری از مواد مغذی گیاهی از جمله کلروفیل، کاتچین، اپی‌گالوکاتچین گالات، فیتواسترول‌ها، نیترات‌ها و همچنین یک ماده مغذی مهم به‌نام فولات (یا ویتامین B9) هستند.
اینها در آووکادو، کلم بروکسل، سیب، گلابی، چای سبز و سبزیجات برگدار یافت می‌شوند.
این مواد مغذی گیاهی فواید مهمی در حفظ سلامت رگ‌های خونی شما دارند و منجر به کاهش فشار خون می‌شوند.

آبی و بنفش

محصولات آبی و بنفش حاوی انواع دیگری از مواد مغذی گیاهی از جمله آنتوسیانین، رسوراترول، تانن و غیره هستند.
آنها در شاه‌توت، زغال‌اخته، انجیر، آلو و انگور بنفش یافت می‌شوند.
آنتوسیانین‌ها همچنین دارای خواص آنتی‌اکسیدانی هستند و بنابراین در کاهش خطر ابتلا به سرطان، بیماری قلبی و سکته مغزی نقش دارند.
شواهد جدیدتر نشان داده است که آنها همچنین ممکن است باعث بهبود حافظه شوند.

برایتان جالب خواهد بود

بهترین رژیم غذایی مناسب برای پرکاری تیروئید

با این راهکار ساده دیگه سرما نمی خوری!

این غذاها را دوباره گرم نکنید، سم تولید می‌کنند!!

خاصیت کدو حلوایی و تفاوت آن با کدو تنبل!

۵ ویتامین ضروری و مفید برای سلامت جنسی مردان

۱۴ خواص حیرت آور برگ سنا برای سلامت، لاغری و زیبایی + روش مصرف

کمبود این ویتامین‌ها باعث بی‌خوابی و اضطراب می‌شود

۱۲ منبع عالی پروتئین بدون چربی برای عضله‌سازی و خوش هیکل شدن بدن!

تقویت مغز و حافظه: با این ابر غذاها مغز خود را تقویت کنید!

نوشته رنگ میوه ها و خاصیت شان: رازهایی جالب از رنگ میوه‌ها و سبزیجات که نمی‌دانستید! اولین بار در مجله خبری چشمک.
پدیدار شد.

مجید عابد
مجید عابد
مقاله‌ها: 1248

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *