میوه های مجاز برای کنترل دیابت

کنترل دیابت با میوه: شما به عنوان فردی که دیابت دارد، قطعا همیشه مراقب سطح قند خون خود هستید و دائما آن را چک می‌کنید، شاید شما مصرف گوشت‌های فرآوری شده را قطع کرده باشید، اما نمی‌دانید که چقدر شکر در میوه‌ها وجود دارد.

کنترل دیابت با میوه: شما به عنوان فردی که دیابت دارد، قطعا همیشه مراقب سطح قند خون خود هستید و دائما آن را چک می‌کنید، شاید شما مصرف گوشت‌های فرآوری شده را قطع کرده باشید، اما نمی‌دانید که چقدر شکر در میوه‌ها وجود دارد.
یا شاید شما با دیابت زندگی می‌کنید و می‌خواهید بدانید که میوه‌ها چه تاثیری بر قند خون شما خواهند داشت؟ به همین دلیل در این مطلب سلامت با هم بررسی خواهیم کرد که بهترین میوه ها برای افراد دیابتی کدامند؟

بیشتر بخوانید: غذاهای مفید برای دیابت نوع ۲ که باید بشناسید

گیلاس

گیلاس با پتاسیم بالا و آنتی‌اکسیدانی که دارد، باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود.
از آنجایی که گیلاس دارای فصل رشد کوتاه است، می‌تواند سخت باشد که آنها را همیشه تازه تهیه کنید.
با این حال، ترشی‌های کنسرو شده، که دارای نمره GI ۴۱ و GL ۶ هستند، جایگزین خوبی برای گیلاس تازه هستند.
گیلاس در بین میوه‌ها کمترین شاخص گلوکز را دارد و می‌تواند ۵۰% تولید انسولین در بدن را افزایش داده و به کاهش قند خون کمک می‌کند.
البته توجه داشته باشید که گیلاس در حد اعتدال باید مصرف شود و در غیر این صورت نتایجی عکس را برای دیابتی‌ها خواهد داشت.

شاید بپسندید: چه کسانی بیشتر در معرض تب دنگی شدید هستن؟

لیمو

کنترل دیابت با میوه، لیمو دارای مقادیر زیادی ویتامین C است.
در کنار آن، ویتامین‌های دیگری مانند ویتامین A، B، منیزیم، سدیم، فیبر و مواد مغذی دیگر هم در آن وجود دارد.
نکته قابل توجه در لیمو وجود فیبرهای حل شده است.
وجود این ترکیبات به تنظیم قند خون بدن کمک کرده و باعث کاهش قند خون می‌شود.
قند موجود در لیموترش، شاخص گلایسمی پایینی دارد که بیانگر مناسب بودن آن برای افراد دیابتی است.

انجیر

اکثر محققان به افراد دیابتی توصیه می‌کنند، انجیر مصرف کنند، چرا که این میوه پر منفعت به دلیل داشتن میزان زیادی از فیبر می‌تواند به افزایش قدرت کنترل عملی دیابت به این بیماران کمک کند.

برگ‌های انجیر میزان انسولین مورد نیاز بیماران دیابتی را که مرتبا باید انسولین تزریق کنند، کاهش می‌دهد.
لازم به ذکر است که انجیر سرشار از پتاسیم است؛ این ماده به تنظیم میزان قند جذب شده خون پس از مصرف غذا کمک می‌کند.
مصرف زیاد پتاسیم کمک می‌کند قند خون کم‌تر دچار نوسان شود؛ بنابراین، مصرف انجیر می‌تواند به بیماران دیابتی کمک کند به زندگی عادی برگردند.

کیوی

بنا به تحقیقات، مصرف کیوی و کاهش قند خون رابطه مستقیمی با هم دارند.
کیوی شامل ویتامین C، A، فلانوئید، پتاسیم و مقدار زیادی بتاکاروتن است که بدن را از آسیب رادیکال‌های آزاد در امان نگه می‌دارد و سلامت بدن را افزایش می‌دهد؛ بنابراین جزء بهترین میوه ها برای افراد دیابتی است.
علاوه بر این کیوی سرشار از فیبر است و کربوهیدرات بسیار کمی دارد که به کنترل قند خون و پایین آورد‌ن کلسترول کمک می‌کند.
لازم به ذکر است که شاخص گلیسمی کیوی بین ۴۷ تا ۵۸ است.

آلبالو

آلبالو این میوه خوش طعم و آبدار، همان طور که از طعمش مشخص است، دارای قند کمی است، بنابراین می‌تواند جزء بهترین میوه ها برای افراد دیابتی قرار گیرد.

اگر قرار باشد آلبالو را با میوه‌هایی مثل انگور، آلو و… مقایسه کنیم، مصرف آن بیش‌تر از باقی میوه‌ها توصیه می‌شود.
اگر شما به طور مرتب آلبالو مصرف کنید، بدن شما کم‌کم از اختلالات مختلف دور خواهد شد و از بروز بیماری‌هایی مانند دیابت هم جلوگیری می‌شود.

کنترل دیابت با میوه

گریپ فروت

طبق تحقیقات گسترده محققین مشخص شده است که آب گریپ‌فروت بدون شکر برای بیماران دیابتی، به خصوص دیابت نوع ۲ از بهترین میوه ها برای افراد دیابتی به شمار می‌رود.
آب گریپ‌فروت بدون شکر دارای شاخص گلیسمی پایینی است، بنابراین سطح قند خون طبیعی را حفظ می‌کند.
یک ماده فلاونوئیدی به نام نارینجنین که در گریپ‌فروت موجود است، می‌تواند حساسیت نسبت به انسولین را افزایش دهد و به حفظ وزن ایده‌آل کمک می‌کند.

سیب

کنترل دیابت با میوه، سیب سرشار از فیبرهای محلول، ویتامین ث و سایر آنتی اکسیدان‌ها بوده و حاوی ماده‌ای به نام پکتین است که به سم‌زدایی از بدن کمک کرده و موجب می‌شود تا مواد مضر سریع‌تر از بدن دفع شوند.
مصرف سیب در افراد دیابتی نیاز آنها به انسولین را تا ۳۵% کاهش می‌دهد.

آلو سیاه

این میوه نیز حاوی ترکیبات موثری است که به کنترل قند خون کمک می‌کنند.
مصرف آلو سیاه مشکل تکرر ادرار و تشنگی را در افراد دیابتی کاهش داده و تبدیل کربوهیدرات به قند را تحت کنترل قرار می‌دهد.
هسته آلو سیاه و برگ این میوه نیز اثراتی مشابه خود میوه را نشان می‌دهند که به صورت دمنوش می‌توان از آنها بهره گرفت.

آووکادو

آووکادو نیز یکی از بهترین میوه ها برای افراد دیابتی محسوب می‌شود.
این میوه سرشار از فیبرهای محلول و چربی‌های غیر اشباع بوده و به ثابت نگه داشتن سطح قند خون در بدن کمک می‌کند.
ثابت ماندن مقدار قند خون موجب جلوگیری از آسیب رسیدن به بافت‌های بدن می‌شود و از این حیث قابل اهمیت است.
پتاسیم موجود در آووکادو از بروز سکته مغزی و ناراحتی‌های قلبی جلوگیری می‌کند.

توت فرنگی

این میوه پرطرفدار و لذیذ با ایجاد حس سیری در افراد به کنترل قند خون کمک می‌کند.
توت فرنگی منبعی غنی از ویتامین ث و منگنز بوده و خاصیت آنتی اکسیدانی فوق العاده‌ای دارد.

پرتقال

کنترل دیابت با میوه، پرتقال یکی از فراوان‌ترین میوه‌ها در کشور ماست که به سادگی می‌توان آن را در برنامه غذایی افراد دیابتی قرار داده و از آن بهره گرفت.
این میوه سرشار از ویتامین سی و ماده‌ای به نام تیامین است.
تیامین ورود گلوکز به خون را کنترل کرده و به این طریق سطح قند خون را پایین می‌آورد.

گلابی

گلابی برای افرادی که از دیابت نوع ۲ رنج می‌برند، یکی از بهترین گزینه‌ها است.
گلابی حساسیت بدن به انسولین را افزایش داده و به این طریق در کاهش قند خون موثر است.

بیشتر بخوانید: دیابتی ها این میوه های تابستانی را بخورن!

نوشته میوه های مجاز برای کنترل دیابت اولین بار در مجله خبری چشمک.
پدیدار شد.

مجید عابد
مجید عابد
مقاله‌ها: 1288

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *