مواد غذایی مفید و مضر برای افراد میگرنی!

مواد غذایی مضر برای میگرن: میگرن از جمله بیمارانی است که فرد دچار سر درد شدید میشود و درد طاقت فرسایی دارد .

مواد غذایی مضر برای میگرن: میگرن از جمله بیمارانی است که فرد دچار سر درد شدید میشود و درد طاقت فرسایی دارد .
شدت درد میگرنی به حدی است که کیفیت زندگی افراد را مختل می‌کند.
در این مطلب سلامت قصد داریم رژیم غذایی میگرن را برای شما توضیح بدهیم .
گاه درد این بیماری را میتوان موقتا با دارو ارام کرد ولی همه ی این دارو های شیمیایی مسکن است .
دانستنی هایی درباره غذاهای مفید و مضر بیماران میگرن را در ادامه مطالعه کنید.

بیشتر بخوانید: درمان سردرد فوری با ۴ روش طبیعی شگفت انگیز

رژیم غذایی میگرن

علت اصلی بروز میگرن تغییرات عروقی (انقباض و انبساط عروق) متناوب در مغز است و برخی خوراکی ها می توانندبر این شرایط اثر بگذارند.
توصیه های تغذیه ای درباره میگرن برای همه بیماران یکسان نیست.
در موارد بسیاری خود بیمار با آزمون و خطا نتایجی کسب می کند که در پیشگیری از حملات و کنترلدردهای میگرنی مؤثر است.
میگرن یک سردرد شایع است که در خانم ها بیشتر دیده می شود.

سازمان جهانی بهداشت، میگرن را یکی از ۲۰ بیماری ناتوان کننده دنیا معرفی کرده و مطالعه های زیادی همدرباره عواملی که باعث تحریک یا جلوگیری از بروز حمله های میگرنی می شوند، انجام شده که برخی مواد غذایی جزو آن هاست.
مهم ترین خوراکی ها یا ترکیباتی که از طریق خوراک مصرفی می توانند موجب تشدید و طولانی شدن حملات میگرنیشوند، عبارتند از:

* ترکیبات اسید آمینه گلوتامات که از طریق برخی افزودنی های خوراکی به بدن می رسد.
منو سدیم گلوتامات ترکیبی است که به منظور بهبود طعم گوشت در بسیاری از کنسروهای گوشتی اضافه می شود، بنابراین توصیه می شود که بیماران مبتلا به میگرن از مصرف کنسروها صرف نظر نمایند.

بیشتر بخوانید: ابو علی سینا این گیاه را به شدت توصیه کرده است

ماده‌ی غذایی محرک میگرن

* ترکیبات خوراکی آمین دار به ویژه ترکیبات حاوی تیرامین که در فرآورده های تخمیری مانند پنیر و پنیرهای مانده،نوشیدنی های الکلی، میوه های کال و فاسد، کلم، پیاز، مغز دانه ها به ویژه انواع شور آن ها، مخمرها، ماهی شور و دودی، کنسروها، گوشت های فراوری شده مانند سوسیس و کالباس و گوشت های مانده و کهنه وپرچرب یافت می شود.
این ماده به خصوص در پنیرهای کهنه و شکلات به مقدار زیاد وجود دارد و بیماران مبتلا به میگرن بایداز مصرف این خوراکی ها به ویژه پنیرهای سفت خودداری کنند.

احتمالا بپسندید: بهترین و بدترین زمان خوردن هندوانه + خواص و طبع

مواد غذایی مضر برای میگرن

* برخی افزودنی های شیمیایی به ویژه نیترات سدیم که در صنایع گوشت استفاده می شود.
* ترکیب فنیل اتیل آمین که در کاکائو و شکلات و پنیرهای مختلف، خوراک های تخمیری و کنسروی یافت می شود.
* هیستامین موجود در کنسروهای ماهی.
بیماران مبتلا به میگرن باید تا حد امکان از کنسروها دوری کنند.
در برخی انواع کنسرو ماهی غلظت ماده ای به نام هیستامین (histamine) که مشکلات بیماران دچار سابقه میگرن را تشدید می کند، زیاد است.
وقتی به لیست غذاهای ممنوعه در مبتلایان به میگرن نگاه می کنیم متوجه می شویم که پیام جالبی برای افرادمستعد حملات میگرنی دارد و این پیام، مصرف غذاهای تازه و دوری از غذاهای آماده است.

* اکتوپامین که در مرکباتی مانند لیمو، پرتقال و گریپ فروت یافت می شود.

* کافئین که هم مصرف زیاد و هم قطع ناگهانی مصرف آن در مصرف کنندگان کافئین می تواند عامل حملات میگرنی باشد

* مصرف خوراکی های چرب و سرخ شده و نیمه سوخته یا سوخته که همراه بسیاری از خوراکی هایزیاد حرارت دیده، (ته دیگ سوخته، نان سوخته و…) عامل تشدید و طولانی شدن حملات میگرنی هستند.

شاید بپسندید: ۵ جایگزین پرخاصیت و خوشمزه برای شیر

درمان میگرن با رژیم غذایی بیماران میگرنی

*مواد غذایی مضر برای میگرن، مواد غذایی مضر برای میگرن، نوسان قند خون به ویژه کاهش قابل توجه و ناگهانی قند خون.
بیماران میگرنی اغلب بی اشتها هستند و حتی حالات تهوع و استفراغ دارند که این موضوع می تواند دلیل افت قابل توجه قند خون شود که خود زمینه ساز حملات میگرن و طولانی شدن دوره بیماری می شود.
بی نظمی در مصرف وعده های غذایی هم می تواند در بروز حمله های میگرنی تأثیر بسیار مهمی داشته باشد.
افرادی که یکی از وعده های غذایی مثل صبحانه یا ناهار را حذف می کنند یا دو وعده را یکی می کنند و فواصل طولانی مدت گرسنه می مانند و نظم غذایی ندارند، بیشتر در معرض حمله های میگرنی قرار می گیرند.
همچنین رژیم های غذایی غیراصولی مثل حذف نان و برنج، میان وعده ها و وعده های اصلی برای لاغر شدن هم برای این بیماران خطرناک است، زیرا آن ها را دچار گرسنگی می کند که به طور قطع در بروز مکرر دردهای میگرنی نقش دارد.

* برخی افراد هم ممکن است با مصرف میوه های خشک شده، قارچ، ترشی و شورها، موز رسیده و آواکادودچار مشکل شوند

.
* وقتی به لیست غذاهای ممنوعه در مبتلایان به میگرن نگاه می کنیم متوجه می شویم که پیامجالبی برای افراد مستعد حملات میگرنی دارد و این پیام، مصرف غذاهای تازه و دوری از غذاهای آماده است.
در نهایت این که در کنار این ملاحظات خوراکی بایستی توجه داشت که محیط پیرامون بیمار بدون استرس و هیجانو با آرامش کامل باشد.
نور و صدای شدید، سرما و گرمای غیر قابل تحمل و گرسنگی و تشنگی طولانی منجر به تشدید بیماری خواهندشد.
و دیگر این که باز هم متذکر می شویم که توصیه های تغذیه ای درباره میگرن برای همه بیماران یکسان نیست.
در موارد بسیاری خود بیمار با آزمون و خطا نتایجی کسب می کند که در پیشگیری از حملات و کنترلدردهای میگرنی مؤثر است.

بیشتر بخوانید: تب دنگی چیه و چه علائمی داره؟ + درمان تب دنگی

نوشته مواد غذایی مفید و مضر برای افراد میگرنی! اولین بار در مجله خبری چشمک.
پدیدار شد.

مجید عابد
مجید عابد
مقاله‌ها: 1288

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *